Kristel Sjouw

Kristel Sjouw
Advocaat

Na haar rechtenstudie aan de Universiteit Leiden (ondernemingsrecht) heeft Kristel sedert 2007 tot 2011 als advocaat bij Van Traa Advocaten te Rotterdam gewerkt. Daarna heeft zij tijdens een verblijf in het buitenland gedurende een jaar freelance als jurist gewerkt op het gebied van luchtvaartrecht. In 2012 heeft Kristel de overstap gemaakt naar KBS Advocaten te Utrecht en is aldaar werkzaam geweest op het gebied van medische aansprakelijkheid. Sinds 1 november 2014 is zij advocaat bij NN Advocaten.

Kristel richt zich naast aansprakelijkheids- en schadekwesties die samenhangen met personenschade, arbeidsongeschiktheidsissues en fraude gerelateerde zaken, op zaken op het gebied van beroepsaansprakelijkheid.

In 2017 heeft Kristel de Grotius specialisatieopleiding Personenschade met succes afgerond en zij is vanaf 2017 lid van de Vereniging voor Letselschade Advocaten (LSA). In 2022 heeft Kristel een mediationopleiding bij Dialogue B.V. afgerond.

Bij de Orde van Advocaten zijn als rechtsgebieden van Kristel 'Verbintenissenrecht' en 'Letselschaderecht' geregistreerd. Dit betekent dat zij per kalenderjaar tien opleidingspunten behaalt volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten op ieder van deze rechtsgebieden.