Jente Marie Bruins Slot

Jente Marie Bruins Slot
Advocaat

Na haar rechtenstudie aan de Universiteit Leiden (ondernemingsrecht) is Jente Marie in 2005 haar advocatuurlijke loopbaan gestart bij Simmons & Simmons te Rotterdam en later Amsterdam. In 2008 heeft zij de overstap gemaakt naar Linklaters LLP Amsterdam en per 2011 is zij vervolgens in dienst getreden bij DLA Piper Nederland te Amsterdam. Met ingang van 1 september 2013 is Jente Marie werkzaam bij NN Advocaten.

Tijdens de eerste jaren van haar loopbaan heeft Jente Marie ervaring opgedaan op het gebied van Commercial & Corporate Litigation. Nadien is zij zich gaan specialiseren in Finance Litigation. Bij NN Advocaten legt Jente Marie zich naast de algemene verzekeringspraktijk toe op de problematiek rondom beleggingsverzekeringen.

Jente Marie publiceert en doceert met enige regelmaat, met name over zorgplicht gerelateerde onderwerpen.

Bij de Orde van Advocaten zijn als rechtsgebieden van Jente Marie 'Pensioenen (Arbeidsrecht)' en 'Verbintenissenrecht' geregistreerd. Dit betekent dat zij per kalenderjaar tien opleidingspunten behaalt volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten op ieder van deze rechtsgebieden.