Jolien Bruidegom

Jolien Bruidegom
Advocaat

Na haar rechtenstudie aan de Universiteit van Groningen (privaatrecht en strafrecht) heeft Jolien Bruidegom van eind 2008 tot 2012 als advocaat bij Houthoff Buruma gewerkt, aanvankelijk in Amsterdam, het laatste jaar in Rotterdam. De beroepsopleiding voor de advocatuur heeft Jolien in februari 2010 met een cum laude van de Law Firm School afgerond. Vanaf januari 2012 is zij advocaat bij NN Advocaten. In 2013/2014 heeft Jolien de Grotius specialisatieopleiding Personenschade afgerond (cum laude) en zij is vanaf 2015 lid van de Vereniging voor Letselschade Advocaten (LSA).

Jolien heeft zowel ervaring opgedaan op het vlak van Banking, Finance & Restructuring, als op het gebied van verzekering en aansprakelijkheid. Zij heeft daarbij niet alleen aansprakelijkheids- en schade-omvangdiscussies op velerlei gebied gevoerd, maar ook poliskwesties behandeld. Jolien richt zich bij NN Advocaten met name op aansprakelijkheidskwesties die samenhangen met personenschade, fraude gerelateerde zaken en arbeidsongeschiktheidskwesties.

Van 2016 tot 2018 maakte Jolien namens het Verbond van Verzekeraars onderdeel uit van een multidisciplinaire werkgroep van het Instituut Asbestslachtoffers die zich bezig hield met onderzoek naar een mogelijke regeling voor asbest gerelateerde longkanker.

Bij de Orde van Advocaten zijn als rechtsgebieden 'Privacyrecht (ICT-recht)' en 'Letselschade' geregistreerd, wat betekent dat Jolien per kalenderjaar tien opleidingspunten behaalt volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten op ieder van deze rechtsgebieden.