Taraneh Riyazi

Taraneh Riyazi
Advocaat

Na haar rechtenstudie aan de Rijksuniversiteit Leiden 2002 (cum laude) te hebben afgerond, heeft Taraneh van 2002 tot 2006 als advocaat gewerkt bij De Brauw Blackstone Westbroek te Den Haag. Bij dit kantoor heeft zij, na anderhalf jaar op de afdeling ondernemingsrecht te hebben gewerkt, zich gespecialiseerd op het gebied van verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht en contractenrecht.

Van 2006 tot 2012 was Taraneh advocaat bij Ekelmans & Meijer. Bij Ekelmans & Meijer heeft Taraneh (onder meer voor diverse verzekeraars) gewerkt op het gebied van aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht en cassatie. Sedert 1 februari 2012 is Taraneh overgestapt naar NN Advocaten.

Taraneh heeft veel ervaring op het gebied van beroepsaansprakelijkheid (o.a. notarissen, advocaten en deurwaarders), het verzekeringsrecht, bedrijfsschades, bouwgeschillen en verzekeringsfraude. Naast haar advocatuurlijke werkzaamheden heeft Taraneh verscheidene juridische artikelen geschreven en geeft zij regelmatig cursussen. In 2017 heeft Taraneh de postdoctorale Grotius-opleiding Onderneming en Aansprakelijkheid afgerond. Taraneh is docent bij de Leergang Verzekeringsrecht van Magna Charta (Academie voor de Rechtspraktijk) en de Beroepsopleiding voor Bedrijfsjuristen van het CPO. In 2021 is Taraneh benoemd tot raadsheer-plaatsvervanger bij het hof Amsterdam.

Bij de Orde van Advocaten is als rechtsgebied van Taraneh 'Verbintenissenrecht’ geregistreerd. Dit betekent dat zij per kalenderjaar tien opleidingspunten behaalt volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten op dit rechtsgebied.