Ga direct naar inhoud
Elisabeth van Emden

Elisabeth van Emden

Sinds 2004 is Elisabeth werkzaam als advocaat, vanaf 2012 bij NN Advocaten. Elisabeth werkte de eerste jaren als advocaat in de civiele cassatiepraktijk en in het faillissementsrecht. Sinds 2009 houdt Elisabeth zich vooral bezig met verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Haar focus ligt op beroepsaansprakelijkheid, bedrijfsaansprakelijkheid, financieel recht en verzekeringsrecht. Elisabeth heeft daarnaast ruime ervaring in zaken op het gebied van het insolventie- en zekerhedenrecht en het contractenrecht. 

In oktober 2023 promoveerde Elisabeth aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het onderwerp “Toerekening van externe kennis bij onrechtmatige daad”. Eerder schreef Elisabeth samen met Marcella de Haan het boek ‘Beroepsaansprakelijkheid’ (Serie Recht & Praktijk, 2014) en was zij co-auteur van het boek 'Bankgarantie' (Serie Recht & Praktijk, 2009 en 2014). Daarnaast geeft Elisabeth regelmatig workshops en cursussen en publiceert zij in vaktijdschriften. Elisabeth is redactielid van het tijdschrift Overeenkomst in de Rechtspraktijk (ORP) en het Maandblad voor Vermogensrecht (MvM).

Naast haar werkzaamheden als advocaat bij NN Advocaten is Elisabeth penningmeester van het bestuur van de Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR) en (plaatsvervangend) lid van de Raad van Discipline Den Haag. Zij is als fellow verbonden aan het Onderzoekscentrum Onderneming & Recht (OO&R) van de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook is zij docent bij de Grotius Academie (specialisatieopleiding Onderneming & Aansprakelijkheid, onderwerp: beroepsaansprakelijkheid en bij de specialisatieopleiding Insolventie, onderwerp: aansprakelijkheid van de curator), de Beroepsopleiding Advocatuur (leerpraktijk aansprakelijkheid en verzekering) en de UvA Leergang Verzekeringsrecht (onderwerp: kernbedingen). Elisabeth heeft in 2013 de Grotius-opleiding Onderneming & Aansprakelijkheid met goed gevolg afgerond.

mr. dr. E.A.L. van Emden

Advocaat
Verzekering & Aansprakelijkheid, Financieel recht
+ 31 88 670 01 56

Publicaties van Elisabeth van Emden