Ga direct naar inhoud

Werkterreinen

Verzekering & Aansprakelijkheid

NN Advocaten behandelt zaken over verzekeringen en aansprakelijkheid.  

Verzekering

Als in-house advocatenkantoor van één van de grootste verzekeraars van Nederland is grondige kennis van het verzekeringsrecht onmisbaar. NN Advocaten behandelt veel zaken over schade-, levens-, beleggings- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Denk aan dekkingsgeschillen (inclusief fraude), andere uitlegkwesties en de beleggingsverzekeringsproblematiek. 

Aansprakelijkheid

NN Advocaten behandelt aansprakelijkheidszaken in de breedste zin van het woord. Zoals beroepsaansprakelijkheid (van onder andere architecten, constructeurs, deurwaarders, artsen, medisch specialisten, bewindvoerders en administratiekantoren), werkgeversaansprakelijkheid en aansprakelijkheid van particulieren en bedrijven. 

Schadevergoeding

Het schadevergoedingsrecht is nauw verbonden met het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. NN Advocaten voert discussies over schade in volle omvang, waaronder ook personenschade. Een aantal van onze advocaten is ook lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). 

Contracten

NN Advocaten is bedreven in het contractenrecht, zoals in uitleg, algemene voorwaarden, en ook de Europese invloed van onder meer de Richtlijn oneerlijke bedingen. Daarnaast beschikt NN Advocaten over uitstekende kennis van het algemeen vermogensrecht, goederen- en zekerhedenrecht en procesrecht. 

De advocaten van NN Advocaten zijn ook actief op andere werkterreinen, zoals financieel recht, arbeidsrecht, privacy en collectieve acties. Je kunt daarover meer lezen via het keuzemenu bovenaan of onderaan deze pagina.