August de Hoogh

August de Hoogh
Advocaat

Na zijn rechtenstudie (master privaatrecht) in Rotterdam werkte August van 2010 tot 2013 als wetenschappelijk docent Burgerlijk Recht aan de Erasmus School of Law. Naast het verzorgen van het privaatrechtelijke onderwijs in de bachelorfase schreef hij toen ook enkele artikelen.

In 2013 is August gestart als advocaat bij KBS Advocaten te Utrecht. Aldaar stond hij voornamelijk  zakelijke cliĆ«nten en verzekeraars bij op het gebied van het aansprakelijkheids- en ondernemingsrecht. August heeft in 2021 de Grotius-specialisatieopleiding Personenschade afgerond en hij is sinds datzelfde jaar lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA).  

In oktober 2022 heeft August de overstap gemaakt naar NN Advocaten. Bij NN Advocaten adviseert en procedeert hij op het gebied van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht, waarbij zijn focus ligt op de personenschade. August doceert en publiceert met enige regelmaat.

Bij de Orde van Advocaten zijn als rechtsgebieden van August 'Letselschaderecht' en 'Ondernemingsrecht (beroepsaansprakelijkheid)' geregistreerd. Dit betekent dat hij per kalenderjaar tien opleidingspunten behaalt volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten op ieder van deze rechtsgebieden.