Lisanne Rijpkema

Lisanne Rijpkema
Advocaat

In 2015 heeft Lisanne haar rechtenstudie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder voltooide zij een bachelor-opleiding geschiedenis aan dezelfde universiteit. Tijdens een groot deel van haar rechtenstudie is Lisanne werkzaam geweest als juridisch assistente bij een Amsterdams advocatenkantoor. Daarnaast heeft Lisanne jarenlang een wekelijkse consumentenrubriek voor een landelijk Nederlands dagblad geschreven. Tijdens de afrondende fase van haar studie heeft Lisanne student-stage gelopen bij NN Advocaten. Per februari 2016 is zij als advocaat aan het kantoor verbonden.

Lisanne is voornamelijk actief voor het schadeverzekeringsbedrijf. Zo behandelt zij onder meer zaken op het gebied van beroepsaansprakelijkheid, bedrijfsaansprakelijkheid, personenschade en verzekeringsrecht.

In 2020 heeft Lisanne de Grotius-opleiding Onderneming & Aansprakelijkheid met succes afgerond. Daarnaast is Lisanne onder andere lid van de Vereniging voor Verzekeringswetenschappen en Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht. 

Bij de Orde van Advocaten is als rechtsgebied van Lisanne geregistreerd 'Verbintenissenrecht'. Dit betekent dat zij per kalenderjaar tien opleidingspunten op dit rechtsgebied behaalt volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten.