Tamara Hussein

Tamara Hussein
Advocaat

Na haar rechtenstudie aan de Universiteit van Utrecht (afstudeerrichting privaatrecht; cum laude) en haar studie Law and Economics (cum laude) aan dezelfde universiteit, heeft Tamara Hussein sedert 2006 tot eind 2009 als advocaat bij Houthoff Buruma te Rotterdam gewerkt. Daarna is zij tot 2012 als juridisch beleidsadviseur Tijdelijk Huisverbod werkzaam geweest bij de gemeente Rotterdam. Vanaf 1 januari 2012 is zij als advocaat werkzaam bij NN Advocaten.

In 2015 heeft Tamara de Magna Charta Leergang Verzekeringsrecht van de Academie voor de Rechtspraktijk (cum laude) afgerond. In 2019 heeft Tamara vervolgens de Grotius opleiding Onderneming & Aansprakelijkheid (cum laude) afgerond. 

De praktijk van Tamara richt zich op het aansprakelijkheidsrecht, waarbij de focus ligt bij aansprakelijkheid voor bedrijven en beroepsaansprakelijkheid, alsmede het verzekeringsrecht.

Tamara is tevens docent bij de Beroepsopleiding Advocaten van de Orde van Advocaten voor het onderdeel Buitencontractuele aansprakelijkheid en docent bij de Leergang Verzekeringsrecht van de UvA voor het onderdeel Levensverzekeringsrecht. Publicaties van de hand van Tamara zijn (ook) opgenomen onder 'Publicaties'.

Bij de Orde van Advocaten is als rechtsgebied van Tamara 'Verbintenissenrecht’ geregistreerd. Dit betekent dat zij per kalenderjaar tien opleidingspunten behaalt volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten op dit rechtsgebied.